Dat gaat best lekker

Zo de eerste week kuren is een feit. En dat valt best wel mee. 1 dag gigantisch moe en voor de rest minder eetlust en geen smaak zorgen ervoor dat deze eerste kuur best te doen is. Ik voel me erg goed en ben ook "gewoon" 2 dagen aan het werk geweest. Gelukkig inclusief thuisbrengservice van m'n lieve collega's.


Maar alle doemscenario's die ik in m'n hoofd had zijn dus niet uitgekomen. En dat voelt best prettig. Want deze heerlijke hittegolfweek nodigde niet echt uit om ontzettend misselijk te zijn.


Het gewone leven gaat redelijk z'n gangetje. Werken, wat zwemmen voor de nodige beweging, bootje varen en nog meer zwemmen.


En zo gaan we op naar kuur 2. Die volgt vrijdag 3 augustus. In de tussentijd gaan ze komende dinsdag nog 2 markers plaatsen in m'n lever. Dat doen ze ter voorbereiding op de operatie die later volgt. De markers zorgen ervoor dat straks na de chemo de tumoren in de lever nog terug te vinden zijn. Of in ieder geval de plek waar ze hebben gezeten. Zo kunnen de artsen naderhand nog goed kijken of alle slechte cellen weg zijn. Het komt nog wel eens voor dat door de chemo zo goed werkt dat alle slechte cellen heel klein worden of helemaal verdwijnen. Ik kies voor de laatste optie.